Jelszócsere
Csapattagok
bingab
Fordító
Br0kenZ
Torrentfelelős
commander15
Torrentfelelős
ENERGiZER
Mindenes, Moderátor, Tulajdonos
garven
Fordító
Hibarin
Fordító, Formázó, Lektor, Moderátor, Tulajdonos
oyi
Lektor, Manga szerkesztő, Manga tisztító
Raisen89
Fordító
Ripper
Fordító
szabidani
Manga szerkesztő, Manga tisztító
tilla13
Feltöltő
Vakond94
Torrentfelelős
Womath
Fordító
Oldaltörténet
Az oldal eredetileg 2009-03-05-én indult, akkor még Pokémon Center néven. Az oldal akkori kizárólagos célja a Pokémon anime szinkronjainak összegyűjtése és jó minőségű videóra történő elkészítése volt. A szinkronok összegyűjtésében sokan segédkeztek, ezúton is köszönet értük szeliroli-nak, djtamas-nak, kotto-nak, Pycur-nak, xl22-nek, Raisen89-nek és andruu-nak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az eddig leadott szinkronos részek szinte mindegyike elérhetővé vált. Viszont elég hamar elfogytak a szinkronos részek, ekkor jött az ötlet, hogy a hiányzó részekhez készítek (ENERGiZER) feliratot. Szép lassan azonban nem maradt más, csak a nálunk még le nem adott részek. Ekkor indult be az oldal fansub jellege, ugyanis elkezdtem feliratozni a le nem adott részeket.

Az Anime Center indulásáig az oldal sok változáson ment keresztül. Az eredeti v1-es Pokémon Center után kb fél évvel elkészült a v2-es változat, ami a felhasználók számára is látható dolgok közül csak a designban volt egy kicsit más. Az igazán nagy változást azonban az oldal v3-as változata hozta el, ami az eredeti után másfél évvel, 2010-07-21-én lett beüzemelve. Az oldal kinézetben teljes mértékig megváltozott, az addigi kék színt is felváltotta a zöld színösszetétel. Számos új funkció is helyet kapott az oldal motorjában, aminek köszönhetően már egy sokkal többet tudó oldal futott a fordítások mögött.

Az oldal folyamatos csiszolgatása mellett azonban elkezdtem azon gondolkozni, hogy mi lesz, ha elfogynak a Pokémon részek. Az Anime Center gondolata először már 2010 telén megfordult a fejemben, de végül mindig elvetettem az ötletet. A legnagyobb probléma a Pokémon Center és az Anime Center közötti hirtelen átmenet volt. Az akkoriban még ingyenes szolgáltatónál lévő oldal azonban egyre nagyobb gondokkal küszködött. Sajnos a v3.0-ás motor írásakor még nem nagyon ügyeltem az optimalizálásokra, így az oldal terhelése meglehetősen nagy volt. Ráadásul a szolgáltató is minden bejelentés nélkül szinte heti rendszerességgel kezdett kimaradozni, néha napokra is. Ezek a gondok segítettek meggyőzni abban, hogy minél előbb tovább kell lépni. Elkezdtem hát dolgozni egy teljesen új motoron, aminek az alapjai 2011 áprilisa környékén készülhettek el. Ezután megkezdtem az Anime Center kialakítását. Nem volt rá sok időm, így lassan haladtam csak, viszont a haladás annak tudatában történt, hogyha elkészül az oldal, az minden korábbi verziónál jobb és gyorsabb lesz. Gondoltam én, ami részben igaz is lett, de mivel biztosítani akartam az átmenetet a Pokémon Center és az Anime Center között, vétettem egy elég nagy hibát a designban.

Tehát 2011 nyár vége felé már közeledett az Anime Center indulásának tervezett időpontja, megkezdtem tehát a domain dolgok intézését, közben továbbra is folytak a munkálatok az oldalon. 2011-09-10-én pedig útjára indult, az oldal története során először saját .hu domainen az Anime Center 1.0-ás változata. Az oldal indulásával megkezdődtek a Pokémon animén kívül más animék fordítása is, tehát az Anime Center 1.0 indulásával az oldal elsődleges célja egy fansub oldal lett. Az oldal desingjában visszaváltottam a kékre, bár nem ugyanarra a színárnyalatra, mint a régi Pokémon Centerek esetében. Na de hol hibáztam a designban? Az új letöltéskezelővel. Mivel az új teljesen más volt, mint a Pokémon Centerek esetében megszokottak, próbáltam beletenni egy áthidaló megjelenítési formát. Valamint mivel időhiányban voltam, mindenhez egy táblázatos megjelenítőt használtam. Mondanom sem kell, az eredmény olyan átláthatatlan lett, hogy az valami hihetetlen. Hiába volt gyorsabb az elődeinél, hiába tudott többet az oldal, használhatóság szempontjából sokkal rosszabb lett.

Az oldal azonban indulásra még nagyon alap állapotban volt, az elkövetkező 2 hónap során számos funkcionális fejlesztés került bele. A visszajelzéseket is figyelembe véve, na meg a totálisan rosszul összerakott letöltéskezelő miatt 2011 decemberében elhatároztam, hogy egy újabb megújuláson fog keresztülmenni az oldal. Ez alkalommal viszont csak a designt kellett újraírnom, mivel végre 2 és fél év után először sikerült egy olyan futtatómotort írnom, amit nem kellett újraírni a hibák és korlátozások miatt. A design szép lassan készülgetett, itt már nem az volt a cél, hogy hasonlítson a korábbi változatokra, hanem hogy egy jobban átlátható, valamilyen szinten minimalista megjelenítésre törekvő oldal legyen belőle. A kialakítás során figyelembe vettem a korábbi változatok hiányosságait és hibáit, és ennek tudatában próbáltam kialakítani az új, 1.5-ös kinézetet. A véletlennek köszönhetően az új epizódlista megjelenítőn a gyorsletöltési linkek generálása miatt megugrott a betöltési idő. Utánanéztem a dolognak, és ennek hála sikerült átlag 20-30x gyorsabb betöltést elérnem, mint ami az eredeti Anime Center 1.0-ás változata esetén volt (ami már az 1.0 esetében is jóval gyorsabb volt minden korábbi változatnál)! Az 1.5-ös rendszer 2012-01-01-én lett beüzemelve.

Ezután folyamatosan csiszolgattam az oldalt, kisebb javítgatásokkal, kiegészítésekkel, de ezek nem voltak olyan jelentősek, hogy külön említést érdemeltek volna. Fél év elteltével azonban már esedékessé vált egy újabb frissítési csomag elkészítése, mivel már rengeteg dolog összegyűlt. Így készült el az oldal történetében az eddigi legnagyobb javítócsomag, ami nem járt designváltással, az 1.6-os verzió, ami 2012-09-02-án lett beüzemelve.

Az oldalfrissítések ezen a ponton abbamaradtak, ennek az oka nem más, minthogy tervbe került a v2.0 változat elkészítése. Hosszas mérlegelések során arra jutottam, hogy egy kis designfrissítés és ráncba szedés nem ártana, így elkezdtem kidolgozni az új, 2.0-ás rendszer felületét. Ez sajnos nem sikeredett túl jól, miután a felületek egy része meg lett tervezve, az jóformán ugyanaz volt, mint az aktuálisan futó változat (szerkezetét tekintve). Rövid úton kukázva is lett a tervezet, és belekezdtem a kísérletezésbe.

2013 eleje felé sikerült is valami jónak tűnő dolgot alkotni, így megkezdtem vele a munkálatokat, és a rendszerek jókora része el is készült 2013 első negyedében, de aztán egy kis szünetet kellett átélnie a fejlesztésnek. Így aztán mikor 2013 nyarán újra nekiveselkedtem, megállapítottam, hogy túlzsúfoltra sikeredett, így végezte a süllyesztőben a 2.0 második változata is.

Ekkor elhatároztam, hogy egy komolyabb átszervezést fog kapni a teljes felület, és ezzel együtt a háttérmotor továbbfejlesztésének is nekiálltam. 2013 októbere környékén elkezdtem a némiképp megújított keretrendszerre elkészíteni az oldalt, és úgy tűnt, 2014 január elsején ez be is lesz már üzemelve. Na de a sors ezt nem így akarta, és a tervezett nyitás rendkívüli mértékben megcsúszott.

Amikor végül 2014 tavasza körül újra sikerült elővennem, nekiestem a háttérmotor felújításának. Sikerült egy olyan keretrendszert kihoznom belőle, ami minden eddiginél könnyebbé tette a felületek készítését, és számos olyan funkcionalitással bírt, amit addig csak nagyon körülményesen lehetett volna megoldani. Neki is álltam a már meglévő kevés rendszer átalakításához, hogy kihasználják az új keretrendszer adta funkcionalitásokat. Közben nekiálltam a felületi terveknek is, és nyár végére sikerült is egy olyan felület alapjait létrehozni, ami szerkezetben és megjelenésben is teljesen eltér az eddigi verziók kinézetétől. Úgy tűnt, végre minden sínen van, és 2014 karácsonyára talán tényleg sikerül elkészülni a már régóta beígért 2.0-val. Hát sajnos ez időhiány végett nem jött össze, de azért szépen folytak a munkálatok a háttérben. Végül 2015 tavaszára sikerült olyan stádiumba juttatni az egész fejlesztési menetet, hogy végre látszott a fény az alagút végén, és 2015 tavaszának végén egy jókora hajrával neki is álltam befejezni a felületek létrehozását és funkcionalitásukat. És végre, hosszú-hosszú várakozás után, 2015-06-18-án be lett üzemelve az új, 2.0-ás rendszer.

Ezután eltelt egy újabb év, az oldalban eközben elkészült néhány javítás, de komolyabb frissítésre nem került sor ezen időszakban. Az 1 éves időszak alatt azonban a háttérben készült az oldal új, letisztultabb kinézete, újabb funkciók és javítások kíséretében, ami el is készült, így 2016-07-04-én a 3.0-ás verzió is napvilágot látott.