Jelszócsere
Mahouka Koukou no Rettousei RESTART
Kiemelt
ENERGiZER (2020-06-25 21:46:10)
4
Lassan eljutok arra a pontra, hogy minden projekthez egy hírt is kell írni, annyi közlendő van vele kapcsolatban

Először is egy kis off téma: A Kaguya sajnos pihenőpályára került, mivel az angol fordítás technikai okok miatt szünetel. Ironikus, hogy annó a Mahouka is hasonló okok miatt állt le nálunk. Ennél viszont a legrosszabb esetben a majdan érkező BD cserék folytatásaként be lesz fejezve más források felhasználásával, de őszintén szólva ezt szeretném elkerülni, mert azoknak megvan a maguk problémája. Reménykedjünk, hogy mielőbb megoldódik a technikai probléma.

És most vissza a Mahoukához. Hogy mi tartott eddig? Főleg, hogy újdonság nem is igazán került jelenleg kiadásra? Nos, ez hosszú történet. Maradjunk annyiban, hogy ezzel a projekttel megtörtént minden, amit csak nem lehet elképzelni Szerencsére most már stabilabban mennek vele a munkálatok, úgyhogy nem fog újabb éveket igénybe venni a folytatás. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy nem egyben lesz kiadva, hanem 3 részletben, amik mind 1-1 összefüggő történetszálat tartalmaznak. Azt nem ígérem, hogy a 2. évad startjáig sikerül a maradékot letudni, főleg hogy még egy filmet is útba kell ejteni, de most már legalább látni a fényt az alagút végén.

A tartalomról is mondanék néhány szót. A korábbi, TV-s verzió fordítása teljesen újra lett dolgozva a light novel alapján. És mivel komolyabb változtatások is történtek, így a régi kiadásunk teljes egészében el lett távolítva, ugyanis számos probléma volt a részekben. Az animében rengeteg minden ki van hagyva szöveg tekintetében (ez a relevánsabb itt, a kihagyott jelenetek kevésbé mérvadóak). Fordításnál elég sok módon meg lehet fogalmazni egy adott szöveget, de ha nem tudjuk a teljes kontextust, úgy nem biztos, hogy a megfelelő irány van eltalálva. Az angol fordításokban ez a probléma jelen van. Meg eddig nálunk is jelen volt. Az újradolgozott fordításunk a kihagyott szövegek/magyarázatok figyelembevételével készült. Néhány helyen még kiegészítő magyarázatok is mellékelve lettek a részek során, hogy egyes komplexebb mechanikák értelmet nyerjenek (ami sajnos a light novel ismerete nélkül nem lenne egyértelmű). Ennek ellenére vannak olyan helyzetek, ahol sajnos akkora temérdek hosszúságú magyarázatra lenne szükség, hogy nem lehetett belepréselni sehová, így azoknál kicsit másabb megoldás lett alkalmazva a (részleges) érthetőség elérésére.

Technikai oldalon a Kaguyánál bevezetett HEVC videók vannak itt is (1080 és 720-as kiszerelésben egyaránt), és a lejátszási problémákkal szembenézők számára egy gyengébb minőségű 720p-s AVC égetett verzió is elérhető minden részhez.

Tehát elnézést mindenkitől a hosszas várakozásért (bár aki akarta, valószínűleg már amúgy is megnézte más módon az egészet), de ismétlem, ezzel a projekttel tényleg megtörtént minden, amit csak nem lehet elképzelni, és reméljük, hogy ezt a rossz szokását egy életre elfelejtette
Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!


ENERGiZER2020-09-15
19:51:05
#4

Chaten már válaszoltam re, de átmásolom ide is:

A 6-os résznek a BD-je már kint van, így előbb kapnak egy cserét a részek (remélhetőleg nem lesz túl sok a meló velük). Nem akarnánk WEB-re kiadni valamit úgy, hogy már van BD anyag, viszont az is hülyeség lenne, hogy egy rész BD, a többi előtte meg WEB-es. A kérdés inkább az, hogy a 7-es résztől hogy lesz, feltéve, hogy belátható időn belül kiadják. De ha stabilan megy tovább, akkor valószínűleg kimegy a folytatás WEB-esen, és ahogy jön a BD, úgy lesz a csere is.

Utoljára módosította: ()

Tapion-sama2020-09-15
19:27:19
#3

Sziasztok! A GJM kiadta ma a Kaguya S2 6. részét. Várható a magyar felirat hozzá, vagy mindenképp megvárjátok a BD release-t?

Utoljára módosította: ()

ENERGiZER2020-08-22
18:04:32
#2

A műhöz tartozó leírást is nézzük, mivel látni az új hozzászólásokat, bárhol is ír valaki. Azért nem lett megválaszolva, mert nem volt érdemi válasz rá. Most se nagyon van. Annyit tudok mondani, hogy ami elérhető a majdani kiadás pillanatában, az egyszerre lesz kiadva, tehát amint lesz belőle kiadás, naprakész lesz a manga. Hogy mikor, azt nem tudom megmondani, hitegetni meg nem akarnék senkit. Mindnesetre nincs elfelejtve/annyiban hagyva.

Utoljára módosította: ()

Neliel2020-08-22
17:15:54
#1

Mivel fórumot nem találtam, a műhöz tartozó leírást pedig nem nézik, itt is megkérdezném, hogy mi a helyzet a World Triggerrel? Mármint a mangával.

Utoljára módosította: ()

#

Utoljára módosította: ()

Hozzászólások
Hozzászólások
Frissítések
Deca-Dence
Deca-Dence - 12 (END)
Eljött a befejezés ideje.
(Szerintem tökéletes lezárást kapott)

Köszi
7
2020-09-23 22:35:05
Ookami-san wa Taberaretai
Ookami-san wa Taberaretai - 01 (START)
Ilyen még úgyse volt itt. 3 részes 16+-os ecchi. Folyt köv jövő héten.

Köszi
14
2020-09-19 08:36:45
Deca-Dence
Deca-Dence - 11
Nem várt módon, egy Gadoll túlélte a korábbi Gadoll-írtást. Mindenki ledöbbent. De vajon van rá mód, hogy megfékezzék ezt a szörnyet?
Jövő héten finálé!

Köszi
16
2020-09-16 21:52:45
Kimetsu no Yaiba
Kimetsu no Yaiba - 107-115 (Vol. 13)
Ezúttal a falut érő támadások elleni küzdelmek lesznek a központban.

Köszi
13
2020-09-15 18:19:40
Deca-Dence
Deca-Dence - 10
Fent a videós kiadás és indán is!

Kaburagiék úgy hiszik vége a harcnak. De valóban véget ért?

Köszi
17
2020-09-09 20:27:10
Aria The Avvenire
Aria The Avvenire - 03 (END)
A záró részben tovább élvezhetjük a gyönyörű velencei tájakat.

Köszi
7
2020-09-08 16:01:22